top of page

                De Villa 

 

 Ontspan en komt tot rust in deze recent geheel gerenoveerde water villa. Plons in het water of gooi je hengel uit. Het is veilig vis- en zwemwater. Maar je kan ook een leuk vaartochtje maken over de vele plassen van Reeuwijk. Optioneel kan de boot worden gebruikt per uur, per dag of voor de gehele periode van het verblijf.

​Douche na het zwemmen lekker af onder de buitendouche en steek de BBQ aan. Als de avonden wat frisser zijn steek je de buitenkachel aan.

Op zaterdag en zondag van 12.00  tot 18.00 uur dient men voor auto en motor over een vignet te beschikken  om in het gebied te mogen rijden.  

Op alle andere tijden is het gebied vrij toegankelijk. 

REEUWIJKSE PLASSEN
 
Midden in het groene hart tussen Utrecht Den Haag en Rotterdam ligt een enorm natuurgebied. 13 geschakelde plassen bieden eindeloos ontspanning. Varen, vissen, zwemmen, fietsen en wandelen in een uniek gebied.

Natuur en omgeving

Midden in het Groene Hart vind je de Reeuwijkse

Plassen: 13 verbonden plassen tussen Gouda en Reeuwijk, gescheiden door smalle weggetjes. In dit typisch Hollandse veengebied vind je houtkaden, smalle paden, rietkragen en karakteristieke (soms handbediende) draai- en hefbruggen.

 

De combinatie van de plassen, weide- en bosgebied zorgt voor een zeer rijke flora en fauna in de directe omgeving van dit natuurhuisje. Er zijn mooie langere wandelingen en fietstochten mogelijk, zoals; langs het riviertje de Vlist naar het zilverstadje Schoonhoven, langs de Hollandsche IJssel naar de gezellige ‘heksenstad’ Oudewater en langs de Meije naar Nieuwkoop. Ook richting Rotterdam en Den Haag zijn er volop mogelijkheden. Voor cultuur en stadsbezoek is de gezellige oude binnenstad van Gouda (op een kwartiertje fietsen) een aanrader en liggen de steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht binnen 30 km. Station Gouda Goverwelle ligt op ca 15 wandelminuten en met de trein sta je in 1 uur in hartje Amsterdam.

DSC07278.JPG
UW EIGEN BOOT OF HUREN?
 
Indien gewenst huurt u een boot er bij.  Deze  is  afgemeerd aan de centrale steiger aan het einde van de landtong of achter de woning.  De boot is voorzien van een buitenboordmotor. Het plassengebied is wel een beschermd vaargebied. De maximum snelheid bedraagt 6 km/ per uur.  De boot is voorzien van een speciaal vaarvignet.  U kunt ook uw eigen boot afmeren achter de woning. Hiervoor dient u wel een vaarvignet aan te vragen bij de gemeente Bodegraven. Achter de woning is een beperkte vaardiepte.
U dient zelf voor zwemvesten te zorgen. Een surfplank, rubber kano of subboard zijn vergunning vrij,
20200716_172843.jpg
bottom of page